Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2011 nr 59 str. 66
Wersja aktualna od 2011-03-24
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2011 nr 59 str. 66
Wersja aktualna od 2011-03-24
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

DECYZJA KOMISJI

z dnia 3 marca 2011 r.

zmieniająca decyzję 97/80/WE ustanawiającą przepisy w celu wdrożenia dyrektywy Rady 96/16/WE w sprawie prowadzenia badań statystycznych dotyczących sektora mleka i przetworów mlecznych

(Tekst mający znaczenie dla EOG)

(2011/142/UE)

KOMISJA EUROPEJSKA,

uwzględniając Traktat o funkcjonowaniu Unii Europejskiej,

uwzględniając dyrektywę Rady 96/16/WE z dnia 19 marca 1996 r. w sprawie prowadzenia badań statystycznych dotyczących sektora mleka i przetworów mlecznych (1), w szczególności jej art. 6 ust. 1,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Doświadczenie nabyte podczas stosowania decyzji Komisji 97/80/WE z dnia 18 grudnia 1996 r. ustanawiającej przepisy w celu wdrożenia dyrektywy Rady 96/16/WE w sprawie prowadzenia badań statystycznych dotyczących sektora mleka i przetworów mlecznych (2) wskazuje, że konieczne jest przyjęcie bardziej szczegółowego podziału największych zakładów mleczarskich.

(2) Należy zatem odpowiednio zmienić decyzję 97/80/WE.

(3) Środki przewidziane w niniejszej decyzji są zgodne z opinią Stałego Komitetu ds. Statystyki Rolniczej,

PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:

Artykuł 1

W załączniku II do decyzji 97/80/WE wprowadza się zmiany zgodnie z załącznikiem do niniejszej decyzji.

Artykuł 2

Niniejsza decyzja wchodzi w życie dwudziestego dnia po jej opublikowaniu w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.

Sporządzono w Brukseli dnia 3 marca 2011 r.

W imieniu Komisji

José Manuel BARROSO

Przewodniczący


(1) Dz.U. L 78 z 28.3.1996, s. 27.

(2) Dz.U. L 24 z 25.1.1997, s. 26.

ZAŁĄCZNIK

Tabele D, E, F, G.1, G.2, G.3, G.4 i G.5 zawarte w załączniku II do decyzji 97/80/WE otrzymują brzmienie:

„TABELA D

Przedsiębiorstwa (1) według wielkości rocznego skupu mleka

Kraj ...................................................................................... Stan na dzień 31 grudnia ................................................................

Klasy według wielkości skupu (w tonach na rok)

Liczba przedsiębiorstw

Skup w 1 000 t

5 000 i mniej

...............................................

..................................................

5 001 – 20 000

...............................................

..................................................

20 001 – 50 000

...............................................

..................................................

50 001 – 100 000

...............................................

..................................................

100 001 – 300 000

...............................................

..................................................

300 001 – 400 000

...............................................

..................................................

400 001 – 500 000

...............................................

..................................................

500 001 – 750 000

...............................................

..................................................

750 001 – 1 000 000

...............................................

..................................................

ponad 1 000 000

...............................................

..................................................

Łącznie

...............................................

..................................................

(1) Określone w art. 2 akapit pierwszy pkt 1 dyrektywy 96/16/WE

TABELA E

Centra skupu (1) według wielkości rocznego skupu mleka

Kraj ........................................................................................... Stan na dzień 31 grudnia ..........................................................

Klasy według wielkości skupu (w tonach na rok)

Liczba

Skup w 1 000 t

1 000 i mniej

...............................................

..................................................

1 001 – 5 000

...............................................

..................................................

5 001 – 20 000

...............................................

..................................................

20 001 – 50 000

...............................................

..................................................

50 001 – 100 000

...............................................

..................................................

ponad 100 000

...............................................

..................................................

Łącznie

...............................................

..................................................

(1) Określone w art. 2 akapit pierwszy pkt 2 dyrektywy 96/16/WE

TABELA F

Przedsiębiorstwa (1) według ilości mleka przetworzonego

Kraj ........................................................................................... Stan na dzień 31 grudnia ..........................................................

Klasy według ilości mleka przetworzonego (w tonach na rok)

Liczba przedsiębiorstw

Ilość w 1 000 t

5 000 i mniej

...............................................

..................................................

5 001 – 20 000

...............................................

...............................................

20 001 – 50 000

...............................................

..................................................

50 001 – 100 000

...............................................

..................................................

100 001 – 300 000

...............................................

..................................................

300 001 – 400 000

...............................................

..................................................

400 001 – 500 000

...............................................

..................................................

500 001 – 750 000

...............................................

..................................................

750 001 – 1 000 000

...............................................

..................................................

ponad 1 000 000

...............................................

..................................................

Łącznie

...............................................

..................................................

(1) Określone w art. 2 akapit pierwszy pkt 1 dyrektywy 96/16/WE

TABELA G.1

Przedsiębiorstwa (1) według rocznej produkcji niektórych grup przetworów mlecznych

Kraj ........................................................................................... Stan na dzień 31 grudnia ..........................................................

Grupy przetworów: PRZETWORY ŚWIEŻE (1)

Klasy według wielkości produkcji (w tonach na rok)

Liczba przedsiębiorstw

Roczna produkcja (w 1 000 t)

1 000 i mniej

...............................................

..................................................

1 001 – 10 000

...............................................

..................................................

10 001 – 30 000

...............................................

..................................................

30 001 – 50 000

...............................................

..................................................

50 001 – 100 000

...............................................

..................................................

100 001 – 150 000

...............................................

..................................................

150 001 – 200 000

...............................................

..................................................

200 001 – 250 000

...............................................

..................................................

ponad 250 000

...............................................

..................................................

Łącznie

...............................................

..................................................

(1) Określone w art. 2 akapit pierwszy pkt 1 dyrektywy 96/16/WE

TABELA G.2

Przedsiębiorstwa (1) według rocznej produkcji niektórych grup przetworów mlecznych

Kraj ........................................................................................... Stan na dzień 31 grudnia ..........................................................

Grupy przetworów: MLEKO SPOŻYWCZE (11)

Klasy według wielkości produkcji (w tonach na rok)

Liczba przedsiębiorstw

Roczna produkcja (w 1 000 t)

1 000 i mniej

...............................................

..................................................

1 001 – 10 000

...............................................

..................................................

10 001 – 30 000

...............................................

..................................................

30 001 – 100 000

...............................................

..................................................

100 001 – 150 000

...............................................

.................................................

150 001 – 200 000

...............................................

.................................................

200 001 – 250 000

...............................................

.................................................

ponad 250 000

...............................................

.................................................

Łącznie

...............................................

..................................................

(1) Określone w art. 2 akapit pierwszy pkt 1 dyrektywy 96/16/WE

TABELA G.3

Przedsiębiorstwa (1) według rocznej produkcji niektórych grup przetworów mlecznych

Kraj ........................................................................................... Stan na dzień 31 grudnia ..........................................................

Grupy przetworów: PRODUKTY MLECZARSKIE W PROSZKU (22)

Klasy według wielkości produkcji (w tonach na rok)

Liczba przedsiębiorstw

Roczna produkcja (w 1 000 t)

1 000 i mniej

...............................................

..................................................

1 001 – 5 000

...............................................

..................................................

5 001 – 20 000

...............................................

..................................................

20 001 – 25 000

...............................................

..................................................

ponad 25 000

...............................................

..................................................

Łącznie

...............................................

..................................................

(1) Określone w art. 2 akapit pierwszy pkt 1 dyrektywy 96/16/WE

TABELA G.4

Przedsiębiorstwa (1) według rocznej produkcji niektórych grup przetworów mlecznych

Kraj ........................................................................................... Stan na dzień 31 grudnia ..........................................................

Grupy przetworów: MASŁO (23)

Klasy według wielkości produkcji (w tonach na rok)

Liczba przedsiębiorstw

Roczna produkcja (w 1 000 t)

100 i mniej

...............................................

..................................................

101 – 1 000

...............................................

..................................................

1 001 – 5 000

...............................................

..................................................

5 001 – 10 000

...............................................

..................................................

10 001 – 15 000

...............................................

..................................................

15 001 – 20 000

...............................................

..................................................

20 001 – 25 000

...............................................

..................................................

ponad 25 000

...............................................

..................................................

Łącznie

...............................................

..................................................

(1) Określone w art. 2 akapit pierwszy pkt 1 dyrektywy 96/16/WE

TABELA G.5

Przedsiębiorstwa (1) według rocznej produkcji niektórych grup przetworów mlecznych

Kraj ........................................................................................... Stan na dzień 31 grudnia ..........................................................

Grupy przetworów: SER (wszystkie rodzaje) (24)

Klasy według wielkości produkcji (w tonach na rok)

Liczba przedsiębiorstw

Roczna produkcja (w 1 000 t)

100 i mniej

...............................................

..................................................

101 – 1 000

...............................................

..................................................

1 001 – 4 000

...............................................

..................................................

4 001 – 10 000

...............................................

..................................................

10 001 – 15 000

...............................................

..................................................

15 001 – 20 000

...............................................

..................................................

20 001 – 25 000

...............................................

..................................................

ponad 25 000

...............................................

..................................................

Łącznie

...............................................

..................................................

(1) Określone w art. 2 akapit pierwszy pkt 1 dyrektywy 96/16/WE”

* Autentyczne są wyłącznie dokumenty UE opublikowane w formacie PDF w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00