Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
comment

Porada

Porada aktualna na dzień 30-04-2024
TEMATY:
Porada aktualna na dzień 30-04-2024
TEMATY:
Data publikacji: 2023-10-18

Czy pracodawca może nałożyć karę porządkową na wszystkich pracowników działu

PROBLEM

Jesteśmy domem pomocy społecznej – jednostką budżetową. Mamy w strukturze organizacji dział gospodarczy, w którym jest kuchnia. W kuchni nie ma kierownika, są 2 kucharki i 4 pomoce kuchenne. W kuchni doszło do wielu zaniedbań i naruszeń regulaminów, stąd też dyrektor DPS nałożyła na każdego pracownika karę nagany. Czy w takiej sytuacji, gdy nie ma kierownika kuchni, pracownicy kuchni odpowiadają solidarnie za naruszenia i mogą otrzymać indywidualnie karę nagany czy też za naruszenia odpowiada kucharz lub kierownik działu gospodarczego, pod którego podlega kuchnia? – pyta Czytelniczka z Bydgoszczy.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00