Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
Data publikacji: 2002-11-05

Oznaczanie cen w sprzedaży detalicznej

Zgodnie z przepisami rozporządzenia z dnia 10 czerwca 2002 r., ceny we wszystkich przedsiębiorstwach gastronomicznych powinny być uwidocznione w cennikach wywieszonych w ogólnodostępnych miejscach na zewnątrz lub wewnątrz lokalu w pobliżu drzwi wejściowych. Przez pojęcie przedsiębiorstwo gastronomiczne ustawodawca rozumie restauracje, bary, stołówki oraz inne placówki gastronomiczne, których przedmiotem działalności jest przygotowywanie oraz sprzedaż posiłków i napojów na miejscu i na wynos. Cennik powinien w sposób czytelny prezentować ceny i inne, dodatkowe, aktualne informacje umożliwiające identyfikację ceny z towarem. W szczególności powinien zawierać:
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00