Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
comment

Porada

Data publikacji: 2003-07-13

Stołówka zakładowa

? Jestem właścicielką średniego zakładu produkującego kosmetyki. Przy produkcji zatrudniam 15 pracownic. Czy muszę wydzielić specjalne pomieszczenie, w którym mogłyby one spożywać posiłki?
Tak. Obowiązek zapewnienia pracownikom specjalnych pomieszczeń przeznaczonych na spożywanie posiłków spoczywa na każdym pracodawcy, zatrudniającym powyżej dwudziestu pracowników na jednej zmianie. Jednak jeżeli pracownicy narażeni są na kontakt ze środkami chemicznymi lub promieniotwórczymi, materiałami biologicznie zakaźnymi albo zatrudnieni są przy pracach szczególnie brudzących, obowiązek dotyczy również pracodawców zatrudniających dwudziestu i mniej pracowników.
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00