Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
comment

Porada

Data publikacji: 2007-08-15

Jak rozliczać usługi restauracyjne świadczone w ramach usług hotelowych

Od gości hotelowych korzystających z restauracji czy barów hotelowych nie pobiera się każdorazowo opłat za konsumpcję, lecz odpłatność z tego tytułu jest doliczana do rachunku za pobyt w hotelu. Czy za moment wykonania na rzecz gości hotelowych usług restauracji (gastronomicznych), a w konsekwencji moment powstania obowiązku podatkowego z tego tytułu należy uznać moment, w którym gość kończy pobyt w hotelu, czy też każdorazowy moment faktycznego wydania - spożycia posiłku i napoju?

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00